Historien bag

Ann-Dorte Jentoft etablerede i 2004 fonden ”Det Private Botilbud”. Hun fortæller selv sin historie sådan:

- Jeg startede “Det Private Botilbud” i 2004, det var med afdeling Finlandsvej med plads til 4 unge mennesker og som årene er gået har det givet inspiration til udvidelser. Marts 2009 udvidede jeg derfor med “Møllehaven”. I første omgang med 4 lejligheder og i 2010 kom yderligere 2 lejligheder til.

I Januar 2011, startede jeg § 103 arbejdspladsen Café Liv, der på daværende tidspunkt var godkendt til 12 arbejdspladser for unge udviklingshæmmede mennesker. Herefter er Bostedet “Åhuset” kommet til, med plads til 4.

Gården som er et § 103 dagtilbud, med plads til 4 og senest 7 pladser på STU, særlig tilrettelagt uddannelse.

- Nogle gange tager opgaverne en drejning, der giver god mening! Jeg ser alle de tilbud som Fonden Det Private Botilbud har, som et sammenhæng for de unge, der har brug for et liv i særlige rammer, og det giver mening at have flere niveauer for at kunne rumme flere specialer, som de unge kan drage nytte af i deres udvikling.

- Jeg driver mine botilbud og dagtilbud efter devisen, at alle kan noget - og alle kan bruges til noget, og så gælder det om at se mulighederne i stedet for begrænsningerne, fortalte Ann-Dorte. Dette er stadig helt grundlæggende værdier, som stadig efterleves.

Ann-Dorte døde i 2015 efter kort tids sygdom. Hun var elsket og respekteret blandt alle hun mødte. Hendes ånd og positive tænkning lever den dag i dag stadig og er en inspiration og et særkende for Fonden Det Private Botilbud.