Vores hverdag

Indholdet i dagligdagen skal udvikle den enkeltes kompetencer generelt. Der bliver lagt vægt på ansvarlighed for egne handlinger, selvstændighed, hygiejnisk forståelse, praktiske færdigheder, økonomisk indsigt og socialt netværk. 
Alle beboere forventes at deltage i dagligdagens almindelige praktiske opgaver, som f.eks. madlavning, rengøring, vask, indkøb og havearbejde. 
Den enkelte beboer får udarbejdet dag /uge skema som konkret beskriver, hvad deres dag /uge indeholder. Det vil give forudsigelighed og struktur, og dermed ro og genkendelighed.
Beboeren får støtte og hjælp til at strukturere opgaverne, så det kan blive rutiner på sigt.
Efter behov arbejdes der med piktogrammer og sociale historier, så den enkeltes forståelsesniveau bliver tilgodeset.
Bostederne har mange aktiviteter, nogle er ugentlig og andre årstidsbestemte.
Beboerne kommer med deres ønsker, og derigennem finder vi i fællesskab frem til, hvad vi skal.

Vi har nogle traditioner: “Café Amalie” hver torsdag, hvor vi danser og møder andre ligestillede unge.
Hver mandag står den på motion eller yoga.
Bowling hvor vi også møder andre ligestillede. Det vælger vi for et kvartal ad gangen.
Det kan være gå- og oplevelses ture. Om sommeren cykler vi meget og får gode oplevelser i hele landet.
Flere af beboerne går til skydning i den lokale klub.

En gang om måneden holder vi fredagshygge for venner og arbejdskammerater. Vi er rigtig gode til at finde nogle sjove temaer, – det kan f.eks. være Halloween, pyjamasfest, lave egne postkort, synge, tage til fællesbowling og meget andet.
Biograf, teater og andre kulturelle arrangementer tager vi til i lokalområdet.
Hvis vi hører eller ser noget med musik, vil vi gerne med, fordi vi elsker at lytte og danse til fed musik.

Vi tager også samlet på en sommertur. F.eks. har vi været en uge i luksus sommerhus med egen swimmingpool, på cykeltur på Skagen og på forskellige udflugter bl.a. Samsø festival hvor vi boede i sommerhus. De første dage ser vi på øen, plukker jordbær og bader, i festivaldagene lever vi der, med musik og fastfood. Det er rigtig fedt. 

Et par gange har vi været på en efterårstur til bl.a. Lalandia og Skallerup Klit, hvor vi var i badeland, bowling, shoppingtur og gåture ved det skønne Vesterhav.

De sidste par år har samtlige beboere og personale været på en fællestur. Der er virkelig hyggeligt. Vi laver underholdning om aftenen, og alle griner og har det sjovt. Dagene går med at se på naturen, bader, går i wellness, bowler og spiller. Det giver et superdejligt sammenhold og nærhed.

Det Private Botilbud har åbent hele året og fungerer mest muligt som et almindeligt hjem, med tydelig, forudsigelig struktur og fællesholdninger til hverdagens krav.

Der er vigtigt, at alle i boligen trives og udvikles, så alle har et indholdsrigt liv i hverdagen.

I beboernes hverdag bliver der fx lagt vægt på, at de spiser sammen hver dag eller når det er muligt, så de kan føle sig trygge i hinandens selskab, og kan lære at bruge hinandens forskelligheder til nogle positive oplevelser.