Det Private Botilbud

Håndværker Liv

Kompetenceudvikling der giver mening

I Håndværker Liv vil du lære at arbejde indenfor mange forskellige områder i håndværksfaget. Vil du dygtiggøre dig indenfor tømrerfaget, murerfaget, malerfaget eller noget helt fjerde, vil vi støtte dig i det. Nøglen er samarbejde, og vi tager altid højde for forskelligheder. 

Håndværker Liv tilbyder aktivitetstilbud indenfor paragraf 103, paragraf 104 og STU forløb. Uanset aktivitet arbejder vi altid ud fra vores 4 faser:

FASE 1 – OPSTART     Tillid, tryghed og trivsel

Relationen er nøgleordet. Vi bestræber os på at møde borgerne hvor de er, med udgangspunkt i deres individuelle behov. Der er fokus forskelligheder og accept af disse, – også borgerne imellem. Vi har en positiv tilgang og er imødekommende med en altid anerkendende og rosende tilgang. At arbejde i Håndværker Liv skal være lystbetonet, hvor borgerne har den rette medindflydelse. Vi er troværdige; det vi siger, er det vi gør.

FASE 2 – STRUKTUR     Ensartethed, genkendelighed

Forudsigelighed er nøgleordet. Den ugentlige struktur planlægges i samarbejde med borgeren, hvor synligheden opnås via planlægningstavler og strukturtavler. Vi benytter os ligeledes af en smiley tavle, og har en stor fleksibilitet i forhold til dagsformen og det daglige humør.

FASE 3 – Fællesskabet     Det er fællesskabet, der gør forskellen

Fælles aktiviteter er nøgleordet. Vi tilstræber at afholde fælles samvær i pauserne og har ugentlige fællespisninger, hvor vi laver mad sammen med borgerne. Fællesture i by og natur bliver også prioriteret, ligesom en månedlig diskotekfest står på programmet. Desuden er der indlagt årstidsbestemte arrangementer, fx påskefrokost, fastelavn, pinsefrokost, julefrokost etc. Vores tommelfingerregel er, at borgerne lærer langt mere af hinanden, end de gør af os.

FASE 4 – Udvikling     Grundlaget for udvikling er nu skabt

Kompetenceudvikling er nøgleordet. Det du kan, bliver du bedre til. Det du ikke kan, det lærer du. Denne måde at arbejde på understøttes målrettet af vores læringsplatform OCN. Her bliver arbejdsopgaver og læringsmoduler udarbejdet ud fra den enkeltes kompetencer, behov og ønsker.

Velkommen til Håndværker Liv!