Fonden Det Private Botilbud driver 4 botilbud; Østerhaven, Finlandsvej, Mosevej og vores 1:1 tilbud på Svallerup Gård med i alt 20 pladser til mennesker med nedsat kognitiv funktionsevne over 18 år, der visiteres efter Servicelovens paragraf 107 og 108. Derudover driver vi 4 beskæftigelsestilbud; Café Liv, Natur Liv, Det Skæve Folkekøkken og Håndværker Liv med i alt 30 pladser til samme målgruppe efter paragraf 103. Vi tilbyder desuden STU forløb i tilknytning til vores beskæftigelsestilbud.
Fondens aktiviteter sker med henblik på, at borgerne får mulighed for at udvikle sig som selvstændige mennesker, der kan begå sig i og benytte sig af det omkringliggende samfund og leve et liv på egne præmisser. Der ydes vejledning og støtte ud fra et individuelt behov, så den enkelte borger kan vedligeholde opnåede færdigheder og kompetencer samt udvikle nye.
Borgerne gives tilbud om at bo i et fællesskab med andre ligestillede jf. Servicelovens paragraf 107 og 108, hvor de får støtte til at klare de almindelige daglige gøremål, såsom hygiejne, tøjvask, madlavning, rengøring m.m. samt tilrettelæggelse af struktur og aftaler, så der bliver plads til ferier, fritidsinteresser, samvær med venner og familie samt læge- og tandlægekonsultationer m.m.
Målet er at støtte borgeren i at tilegne sig kompetencer, som udvikler deres funktionsniveau generelt og dermed giver dem mulighed for en større selvstændig livsudfoldelse i balance mellem daglige gøremål, arbejde og fritid.
De pædagogiske medarbejdere tager udgangspunkt i den enkelte unges potentiale og ressourcer med henblik på at gøre borgeren kompetent til at kunne opnå et så godt som muligt funktionsniveau. Der arbejdes med understøttende og kompenserende kommunikations- og hjælpemidler.
Teoretisk er Fonden Det Private Botilbud funderet i den systemisk anerkendende tilgang, autismepædagogik og Low Arousal, som støtter den enkelte borger bedst muligt og vi udvikler i fornødent omfang tillige nye pædagogiske metoder til at opnå Fondens formål, såfremt dette skønnes hensigtsmæssigt og nødvendigt.
Medarbejderne arbejder desuden ud fra Nordic Pas, som er en dokumentationsplatform, hvor medarbejderne nøje kan følge borgernes udvikling og samtidig dygtiggøre sig fagligt. Fonden er naturligvis certificeret i brugen af Nordic Pas.
Vi arbejder derudover med Fondens eget lærings-akademi, som er en digital platform, hvor nye medarbejdere kan tilegne sig de rette kompetencer og hvor de allerede etablerede medarbejdere kan dygtiggøre sig yderligere og udvikle deres pædagogiske virke.
Fonden det private Botilbud er en erhvervsdrivende fond. Den omstændighed, at vi er en selvejende fond giver sikkerhed for, at hele overskuddet bliver brugt til fondens formål. Dermed er det ikke muligt at trække overskud ud af fonden til eget privat brug. Det fører ligeledes det med sig, at når offentlige myndigheder eller andre organisationer indgår i et samarbejde med Fonden Det Private Botilbud vil samarbejdsparterne således have en garanti for, at midlerne går til det valgte formål.
Vi mener i forlængelse af det, at det er afgørende for os, at midlerne går til borgerne i form af uddannelse af vores medarbejdere og optimering af vores tilbud, forbedring af forhold på vores lokationer både ude og inde, og ikke mindst til spændende pædagogiske aktiviteter etc. Vi er af den overbevisning, at vi har en forpligtigelse, når vi indgår et samarbejde, der inkluderer offentlige midler. Midler, som skal være til gavn for borgere med særlige behov og absolut ikke fungere som en økonomisk gevinst for eksempelvis en ejerkreds.
Det er ligeledes værd at nævne, at Fonden Det Private Botilbud har et primært formål af samfundsgavnlig karakter, med både et socialt, beskæftigelsesmæssigt og kulturelt sigte, og er derfor også med i Kalundborg Kommunes socialøkonomiske netværk under Kalundborgegnens erhvervsråd: https://xn--socialkonomikalundborg-bjc.dk/
Fonden har også en plads i det lokale erhvervsråd, Høng erhvervsråd, hvor der laves fællesarrangementer for de lokale erhvervsdrivende.
Frivillige fra lokalsamfundet er også tilknyttet eksempelvis ”flinke-damerne”, som er tilknyttet vores aktivitetstilbud Café Liv. De kommer fast 2 dage om ugen, hvor de giver en ekstra hånd med opgaverne og hygger om de unge.
Fondens borgere introduceres til fritidsaktiviteter. Flere kommer fast i det lokale fitnesscenter, andre går til ridning på den lokale rideskole og der dyrkes skydning i den lokale skydeklub, hvor der et år blev vundet danmarksmesterskabet af en af vores borgere fra botilbuddet.